Fortis logo

WAAROM FORTIS COATINGS?

Wanneer het gaat om optimale corrosiewering en esthetica onder alle omstandigheden biedt het Fortis Coatings assortiment de perfecte oplossing!

Zowel de 1K FortiMax Alkyd als de FortiDur 2K Polyurethaan laksystemen zijn leverbaar in de glansgraden eiglans, zijdeglans en hoogglans, en in praktisch alle kleuren van de belangrijkste kleurcollecties zoals RAL en NCS. De FortiDur 2K Polyurethaan kan tevens in een matte glansgraad worden geleverd.

De meeste van onze afnemers fabriceren, installeren of gebruiken hoogwaardige kapitaalgoederen, die per definitie duurzaam geconserveerd dienen te worden.
Vaak vormt de verfpost slechts een bescheiden aandeel van de totale conserveringskosten. Juist daarom is het van groot belang voor de kwaliteitsproducten van Fortis te kiezen, om daarmee tot het beste conserveringsresultaat te komen.

Fortimax logo

FORTIMAX 1K

Alkyd

FortiPrime FortiMax

Primers en topcoats voor licht industriële toepassingen en bescherming van staalconstructies.

Fortidur logo

FORTIDUR 2K

Polyurethaan

FortiDur

Hoogwaardige primers, DTM oplossingen en duurzame topcoats in diverse glansgraden.

Forticure logo

FORTICURE 2K

Epoxy

FortiCure

Primers met een uitstekende hardheid en superieure chemische resistentie.

 

WAAR TOE TE PASSEN?

Het Fortis systeem  bestaat uit industriële primers en topcoats en DTM (Direct To Metal) coatings voor de bescherming van ferro en non-ferro metalen binnen de metaalverwerkende industrie (OEM, ACE) , die zich sterk onderscheiden van vergelijkbare producten in de markt.

Geschikt voor industriële verwerking in automatische lakstraten voor met name snelle (elektrostatische) nat-in-nat applicatie, maar ook verwerkbaar met conventionele spuittechnieken.

De betrouwbare range universele hoog geconcentreerde kleurenpasta’s zijn te combineren met de verschillende binders. Daardoor kunnen zowel de 1K FortiMax Alkyd als de 2K FortiDur Polyurethaan laksystemen zijn leverbaar in de glansgraden eiglans, zijdeglans en hoogglans. De 2K FortiDur is er ook in de matte variant.

Kleurenwaaier RAL
Torenkraan blauw gecoat

Truck en Trailerbouw

Kraan, hef en liftbouw

Containerbouw en renovatie

Rollend spoorweg materieel

Maaidorser met groene coating

Machine en apparatenbouw

Metaalverwerkende industrie

Landbouwmechanisatie

Grondverzetmachines

Parkbankje zwart coat

Openbare verlichting

Opslag en materials handling

Straat- en park meubilair

Kunststofverwerkende industrie

De Fortis laklijn kan aangebracht worden door middel van

Conventionele spuit

Elektrostatisch

Airless

Airmix

Roller

Kwast

Meer info?

MENGSYSTEEM

Door onze ervaren kleurmakers en het mengsysteem is een breed spectrum aan kleuren snel leverbaar. Door middel van het pigment en bindmiddel systeem kunnen we diverse kwaliteiten en structuren realiseren, van kunsthars tot duurzame polyurethaan oplossingen.

IMG 3074 copy 1
Fortis blikken historie

HISTORIE

Via locaties in Zuilen, Utrecht en Bilthoven vestigde Fortis zich in 1946 in Den Dolder. Op hetzelfde terrein werd 11 jaar later in 1955 werd een geheel nieuwe fabriek in gebruik genomen pal naast de oorspronkelijke fabriek.

Fortis ontwikkelde zich tot een bedrijf met een uitstekende reputatie op het gebied van de duurzame bescherming van metalen en kunststoffen. De hoogwaardige polyurethaan lakken van Fortis vonden hun weg naar vele overheidsinstanties, industriële en openbare nutsbedrijven. Meer weten?