FORTIS ASSORTIMENT

1K Alkyd: FortiPrime, FortiMax en FortiPlex

Primers en topcoats voor licht industriële toepassingen en bescherming van staalconstructies.

 

2K Epoxy: FortiCure

Primers met een uitstekende hardheid en superieure chemische resistentie.

 

2K Polyurethaan: FortiDur

Hoogwaardige primers, DTM oplossingen en duurzame topcoats in diverse glansgraden.

Truck en Trailerbouw

Kraan, hef en liftbouw

Containerbouw en renovatie

Rollend spoorweg materieel

Machine en apparatenbouw

Metaalverwerkende industrie

Landbouwmechanisatie

Grondverzetmachines

Openbare verlichting

Opslag en materials handling

Straat- en park meubilair

Kunststofverwerkende industrie

Waarom Fortis Coatings?

Wanneer het gaat om optimale corrosiewering en esthetica onder alle omstandigheden biedt het Fortis Coatings assortiment de perfecte oplossing!
Zowel de Alkyd als de Polyurethaan laksystemen zijn leverbaar in de glansgraden 10, 30, 60 en Full gloss, en in praktisch alle kleuren van de belangrijkste kleurcollecties.

De meeste van onze afnemers fabriceren, installeren of gebruiken hoogwaardige kapitaalgoederen, die per definitie duurzaam geconserveerd dienen te worden.
Vaak vormt de verfpost slechts een bescheiden aandeel van de totale conserveringskosten. Juist daarom is het van groot belang voor de kwaliteitsproducten van Fortis te kiezen, om daarmee tot het beste conserveringsresultaat te komen.

Waar toe te passen?

De Fortis Coatings lijn bestaat uit industriële primers en top coats en DTM (Direct To Metal) coatings voor de bescherming van ferro en non-ferro metalen binnen de metaalverwerkende industrie (OEM, ACE) , die zich sterk onderscheiden van vergelijkbare producten in de markt. Geschikt voor industriële verwerking in automatische lakstraten voor met name snelle (elektrostatische) nat-in-nat applicatie, doch ook verwerkbaar met conventionele spuittechnieken.

De betrouwbare range universele hoog geconcentreerde kleurenpasta’s zijn te combineren met de verschillende binders. Zowel de Alkyd als de Polyurethaan laksystemen zijn leverbaar in de glansgraden 10, 30, 60 en Full gloss.

Mengsysteem

Door onze ervaren coloristen en het mengsysteem is een breed spectrum aan kleuren snel leverbaar. Met het pigment en bindmiddel systeem kunnen we diverse kwaliteiten en structuren realiseren, van kunsthars tot duurzame polyurethaan oplossingen.

Het is een laklijn die aangebracht kan worden door:

  • Conventionele spuittechnieken
  • Elektrostatische spuittechnieken
  • Airmix
  • Airless
  • Roller
  • Kwast

Historie

Via Zuilen, Utrecht en Bilthoven vestigde Fortis zich in 1946 in Den Dolder. In 1955 werd een geheel nieuwe fabriek in gebruik genomen naast de oorspronkelijke fabriek.

Fortis ontwikkelde zich tot een bedrijf met een uitstekende reputatie op het gebied van de duurzame bescherming van metalen en kunststoffen. De hoogwaardige Polyurethaanlakken van Fortis vonden hun weg naar vele overheidsinstanties, industriële en openbare nutsbedrijven.